Lediga jobb som Skolpsykolog i Haparanda

Se lediga jobb som Skolpsykolog i Haparanda. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Haparanda som finns hos arbetsgivaren.

Skolpsykolog till Haparanda

Ansök    Mar 5    Klara E AB    Skolpsykolog
Arbetsbeskrivning Klara Elevhälsa samarbetar med fler än 100 skolor och har över 250 konsulter ute på uppdrag. Klara erbjuder all personal inom elevhälsa samt möjligheten att avlasta rektorer med det medicinska och psykologiska vårdgivaransvaret. Vi stödjer skolan i det viktiga elevhälsoarbetet och vårt mål är att bedriva Sveriges bästa elevhälsa. Psykologiska utredningar av elever i åldern 5-19 år (nivåbedömningar, viss screening) samt delgivning till vå... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Klara Elevhälsa samarbetar med fler än 100 skolor och har över 250 konsulter ute på uppdrag. Klara erbjuder all personal inom elevhälsa samt möjligheten att avlasta rektorer med det medicinska och psykologiska vårdgivaransvaret. Vi stödjer skolan i det viktiga elevhälsoarbetet och vårt mål är att bedriva Sveriges bästa elevhälsa.

Psykologiska utredningar av elever i åldern 5-19 år (nivåbedömningar, viss screening) samt delgivning till vårdnadshavare, elev och berörd personal. Eventuell uppföljning av enskild elev och dennes problematik, återbesök vid behov. Viss bokning av tider för träffar med vårdnadshavare och elever.
Konsultation/remiss till skolläkare och specialistvård eller annan vårdgivare. Handledning av pedagogisk personal kring bemötande av elev/grupp av elever- arbeta främjande och förebyggande med pedagogisk personal. Föra dialog med övrig elevhälsopersonal angående elever och deras situation. Dokumentation i PMO. Uppföljning och utveckling av elevhälsans psykologiska ansvarsområde. Skolpsykologen ska även göra klassrumsbesök, observationer samt delta i skolors EHT och SIP möten.


Förmåner
Klara Elevhälsa erbjuder marknadsmässig lön, friskvård, försäkringar och pension enligt kollektivavtal samt stor möjlighet att påverka din egen arbetstid.

Vi erbjuder dessutom betald kompetensutveckling i form av utbildningstillfällen, grupphandledning med psykolog samt nätverksträffar där du ges tillfälle att resonera och diskutera aktuella ämnen med andra konsulter.

Din bakgrund
Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Utbildning i att genomföra olika typer av utredningar, nivåbedömningar samt viss screening för barn/unga i åldern 5 år- 19 år är ett krav (exempel på erforderliga tester inom området WISC, WPPSI).
Vi ser gärna att du:

- har god förmåga till struktur och planering
- tycker om och har lätt för samarbete
- har respekt för alla människors lika värde
- du pratar finska då det ger ett mervärde


Om oss
Med personlig service och lång erfarenheten i branschen hjälper vi såväl offentliga som privata uppdragsgivare med både det medicinska vårdgivaransvaret och bemanningslösningar för all personal inom elevhälsa. Att satsa på elevhälsan är att investera långsiktigt i elevernas välmående, hälsa, studieresultat och framtid och det är vi glada för att denna skola gör.

Ambeas verksamhetsområde Klara är en av Sveriges ledande aktörer för bemanning inom vård, omsorg och skola. Klara arbetar enligt ett kvalificerat ledningssystem, Socialstyrelsens riktlinjer för medicinsk elevhälsa och GDPR. Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag och är ISO-certifierade.

Klara ska vara kvalitetsledande i allt som görs och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Läs gärna mer på www.klarakompetens.se Visa mindre

Skolpsykolog till Elevhälsan

Ansök    Jun 15    Haparanda kommun    Skolpsykolog
Nu söker vi dig som vill vara med och forma Norrbottens bästa skola i rollen som skolpsykolog. Dina arbetsuppgifter Skolpsykologens främsta arbetsuppgifter är att främja psykisk hälsa och förebygga psykisk ohälsa bland annat genom att bidra till goda lärmiljöer, förmedla psykologisk kunskap om exempelvis inlärningsstrategier, stress, koncentrationssvårigheter och nedstämdhet. Det hälsofrämjande och förebyggande arbetet genomförs på organisations-, grupp... Visa mer
Nu söker vi dig som vill vara med och forma Norrbottens bästa skola i rollen som skolpsykolog.

Dina arbetsuppgifter
Skolpsykologens främsta arbetsuppgifter är att främja psykisk hälsa och förebygga psykisk ohälsa bland annat genom att bidra till goda lärmiljöer, förmedla psykologisk kunskap om exempelvis inlärningsstrategier, stress, koncentrationssvårigheter och nedstämdhet. Det hälsofrämjande och förebyggande arbetet genomförs på organisations-, grupp- och individnivå genom bland annat fortbildningar, föreläsningar, konsultation och handledning. Skolpsykologen utför även utredningar kring skolformstillhörighet. Arbetet sker dels på de lokala skolenheterna och dels som centralt förvaltningsuppdrag. 

 

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad psykolog.
Arbetet sker på individ-, grupp- och organisationsnivå. Du är intresserad av skolans verksamhet och elevers lärmiljö som helhet. Du bidrar med psykologisk kompetens kring tidiga och adekvata stödinsatser på individ-, grupp- och skolnivå, så att våra elever får förutsättningar till utvecklas så långt som möjligt enligt utbildningens mål.

Vi önskar att du är en person med stort engagemang att lyfta och utveckla elevhälsofrågor utifrån ett tydligt hälsofrämjande och förebyggande förhållningssätt i det salutogena elevhälsoarbetet. Ditt förhållningssätt är inriktat på att söka styrkor och resurser samt betona individens möjligheter till utveckling i skolarbete, beteende och samspel. Att kunna arbeta i nära samverkan med övriga inom centrala elevhälsan, skolans personal, socialtjänstens öppenvårdsteam och andra aktörer är en förutsättning.

Du är legitimerad psykolog och har erfarenhet av arbete som psykolog, erfarenhet av samtal med föräldrar och barn i behov av särskilt stöd samt erfarenhet och kunskaper om personalkonsultation och /eller handledning. Du har förmåga att bygga förtroendefulla relationer till elever, förälder och medarbetare. Din förmåga att översätta psykologisk kunskap till användbara pedagogiska insatser är meriterande. Tidigare erfarenhet som skolpsykolog är meriterande. Kunskaper i finska språket och meänkieli är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.


Anställningen
Utdrag ur belastningsregistret skall kunna uppvisas vid anställning.

Mer information om vår organisation hittar du på haparanda.se (https://www.haparanda.se/).


Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre