Lediga jobb som Nämndsekreterare i Haparanda

Se lediga jobb som Nämndsekreterare i Haparanda. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Haparanda som finns hos arbetsgivaren.

Vikarierande nämndsekreterare

Ansök    Dec 21    Haparanda kommun    Nämndsekreterare
Haparanda är spännande. Vi har ett unikt samarbete med tvillingstaden Torneå vilket ger oss 32 000 invånare och gränslösa möjligheter. Här möts svenska och finska språken och kulturerna, gränshandeln, älven, havet och en livlig ström av människor. Vi gillar våra medarbetare och värnar om en bra arbetsmiljö genom att erbjuda friskvårdssatsningar och en rökfri arbetstid. Du har goda möjligheter till utveckling och bra förmåner.     Kommunledningsförvaltni... Visa mer
Haparanda är spännande. Vi har ett unikt samarbete med tvillingstaden Torneå vilket ger oss 32 000 invånare och gränslösa möjligheter. Här möts svenska och finska språken och kulturerna, gränshandeln, älven, havet och en livlig ström av människor.
Vi gillar våra medarbetare och värnar om en bra arbetsmiljö genom att erbjuda friskvårdssatsningar och en rökfri arbetstid. Du har goda möjligheter till utveckling och bra förmåner.    


Kommunledningsförvaltningen tar initiativ och driver kommunens strategiarbete, erbjuder medborgarna god service, driver en effektiv och ekonomisk förvaltning med en god personalpolitik, följer upp resultat och sammantaget stimulera till en offensiv utveckling. Kommunledningsförvaltningen har till uppgift att förverkliga de mål och inriktningar kommunstyrelsen har.Vi erbjuder dig ett spännande och varierat vikariat mitt i kommunens beslutsprocesser.

Arbetsuppgifter
I din roll som nämndsekreterare för barn- och ungdomsnämnden kommer du att konsulteras i allehanda frågor både av förtroendevalda och av tjänstemän i kommunen. Arbetsuppgifterna kräver nära samarbete med förvaltningschefen, barn- och ungdomsnämndens ordförande och förvaltningens chefer och handläggare.

Du ansvarar för den politiska ärendeprocessen i form av kallelser, protokoll och justeringar inom barn- och ungdomsnämnden. Du kommer att ha ett integrerat samarbete med de övriga nämndsekreterarna. Du kommer även att ansvara för att ärenden är handlagda korrekt före politiska beslut tas. Idag arbetar vi med ett helt digitalt flöde i ärendehanteringssystemet W3D3. Nämndsekreteraren är även arkivredogörare för barn- och ungdomsnämnden.

Under tiden för vikariatet kommer du även att ha andra varierande arbetsuppgifter inom Kansliet såsom registrering, receptionsarbete, enklare utredningar och processkartläggning.

 

Personliga egenskaper
Ett avgörande för att du ska lyckas i rollen som nämndsekreterare är att du är förtroendeingivande, strukturerad, serviceinriktad och har en väl utvecklad initiativförmåga.Kvalifikationer
Du har relevant högskoleutbildning och/eller god erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du hanterar det svenska språket utmärkt i såväl tal som skrift. Kunskaper i det finska språket och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Visa mindre

Nämndsekreterare/handläggare till samhällsbyggnadsförvaltningen

Ansök    Mar 31    Haparanda kommun    Nämndsekreterare
Haparanda är spännande. Vi har ett unikt samarbete med tvillingstaden Torneå vilket ger oss 32 000 invånare och gränslösa möjligheter. Här möts svenska och finska språken och kulturerna, gränshandeln, älven, havet och en livlig ström av människor. Vi gillar våra medarbetare och värnar om en bra arbetsmiljö genom att erbjuda friskvårdssatsningar och en rökfri arbetstid. Du har goda möjligheter till utveckling och bra förmåner.     Arbetsuppgifter I r... Visa mer
Haparanda är spännande. Vi har ett unikt samarbete med tvillingstaden Torneå vilket ger oss 32 000 invånare och gränslösa möjligheter. Här möts svenska och finska språken och kulturerna, gränshandeln, älven, havet och en livlig ström av människor.
Vi gillar våra medarbetare och värnar om en bra arbetsmiljö genom att erbjuda friskvårdssatsningar och en rökfri arbetstid. Du har goda möjligheter till utveckling och bra förmåner.    
Arbetsuppgifter
I rollen som nämndsekreterare är du nyckelpersonen gällande samordning och administration av ärenden till samhällsbyggnadsnämnden.

Du ansvarar för den politiska ärendeprocessen i form av att sammanställa kallelser och handlingar samt genom ett kvalificerat sekreterarskap föra protokoll i samhällsbyggnadsnämnden. Din roll är konsultativ genom att stödja förtroendevalda och tjänstepersoner i praktiska frågor kring ärendeberedningen och dess administration. Du bereder även egna ärenden och utför mindre utredningsuppdrag. Du är med och utvecklar vårt digitaliserade ärendehanteringssystem och nämndadministration i EDP- vision. Du har även ett integrerat samarbete med de övriga nämndsekreterarna.

I rollen som handläggare arbetar du tillsammans med byggnadsinspektören. I uppdraget ingår att registerara och gå igenom inkomna bygglov, anmälningar och se om de behöver kompletteras. Skicka mottagningsbevis och underrättelser samt utföra enklare handläggning av byggärenden.Personliga egenskaper
I uppdraget krävs att du är ansvarstagande, initiativtagande, effektiv och noggrann. Du har ett professionellt förhållningssätt samt är utvecklingsorienterad och driver självständigt frågor inom ditt område. Du har god samarbetsförmåga och ett serviceinriktat förhållningssätt. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.Kvalifikationer 
Du har relevant utbildning. Du förstår hur en politiskt styrd organisation fungerar. Du hanterar det svenska språket utmärkt i såväl tal som skrift. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Är du vår nästa kollega? Vi erbjuder dig ett spännande och varierat uppdrag med mycket kundkontakt. Visa mindre

Nämndsekreterare

Ansök    Jun 22    Haparanda kommun    Nämndsekreterare
Kommunledningsförvaltningen tar initiativ och driver kommunens strategiarbete, erbjuder medborgarna god service, driver en effektiv och ekonomisk förvaltning med en god personalpolitik, följer upp resultat och sammantaget stimulera till en offensiv utveckling. Kommunledningsförvaltningen har till uppgift att förverkliga de mål och inriktningar kommunstyrelsen har. Vill du vara med och göra skillnad? Vi erbjuder dig en spännande och varierad tjänst mit... Visa mer
Kommunledningsförvaltningen tar initiativ och driver kommunens strategiarbete, erbjuder medborgarna god service, driver en effektiv och ekonomisk förvaltning med en god personalpolitik, följer upp resultat och sammantaget stimulera till en offensiv utveckling. Kommunledningsförvaltningen har till uppgift att förverkliga de mål och inriktningar kommunstyrelsen har.Vill du vara med och göra skillnad? Vi erbjuder dig en spännande och varierad tjänst mitt i kommunens beslutsprocesser.

Dina arbetsuppgifter
I din roll som nämndsekreterare kommer du att konsulteras i allehanda frågor både av förtroendevalda och av tjänstemän i kommunen. Arbetsuppgifterna kräver nära samarbete med förvaltningschefen, ordförande, chefer och handläggare.

Du ansvarar för den politiska ärendeprocessen i form av kallelser, protokoll och justeringar inom nämnden. Du kommer att ha ett integrerat samarbete med de övriga nämndsekreterarna. Du har även ansvaret för att ärenden är handlagda korrekt före politiska beslut tas. Idag arbetar vi med ett helt digitalt flöde i ärendehanteringssystemet W3D3.

Nämndsekreteraren är även arkivredogörare och ansvarar för den praktiska skötseln av informationen inom förvaltningarna. I uppgiften ingår att bland annat ta fram och säkerställa rutiner för arkivet, ge råd och stöd i arkivfrågor, delta i nätverk och projekt framför allt kopplat till digitaliseringsarbete.

Som nämndsekreterare kommer du även att ha andra varierande arbetsuppgifter inom Kansliet såsom registrering, enklare utredningar, processkartläggning och ansvar för vissa styrdokument inom området.

Din profil 
Ett avgörande för att du ska lyckas i rollen som nämndsekreterare är att du är förtroendeingivande, strukturerad, serviceinriktad och har en väl utvecklad initiativförmåga.

Du har relevant högskoleutbildning och/eller god erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du hanterar det svenska språket utmärkt i såväl tal som skrift. Kunskaper i det finska språket, om ärendehantering och processbaserad informationsredovisning är meriterande.  Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer så skicka gärna in din ansökan redan idag!

Mer information om vår organisation hittar du på haparanda.se (https://www.haparanda.se/).


Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre