Lediga jobb som HR-specialist/HR-adviser i Haparanda

Se lediga jobb som HR-specialist/HR-adviser i Haparanda. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Haparanda som finns hos arbetsgivaren.

HR-strateg med inriktning rekrytering och kompetensförsörjning

Kommunledningsförvaltningen tar initiativ och driver kommunens strategiarbete, erbjuder medborgarna god service, driver en effektiv och ekonomisk förvaltning med en god personalpolitik, följer upp resultat och sammantaget stimulera till en offensiv utveckling. Kommunledningsförvaltningen har till uppgift att förverkliga de mål och inriktningar kommunstyrelsen har. Vill du vara med och göra skillnad? I denna roll som HR-strateg kommer du stötta verksam... Visa mer
Kommunledningsförvaltningen tar initiativ och driver kommunens strategiarbete, erbjuder medborgarna god service, driver en effektiv och ekonomisk förvaltning med en god personalpolitik, följer upp resultat och sammantaget stimulera till en offensiv utveckling. Kommunledningsförvaltningen har till uppgift att förverkliga de mål och inriktningar kommunstyrelsen har.Vill du vara med och göra skillnad? I denna roll som HR-strateg kommer du stötta verksamheterna och cheferna där det händer.

Dina arbetsuppgifter
Du förväntas driva utveckling och delta i olika projekt och samverkansgrupper inom området rekrytering och kompetensförsörjning. Exempelvis samordning av socialförvaltningens rekrytering- och kompetensförsörjningsgrupp bestående av rekryterande chefer och specialister inom förvaltningen.

Du har också en operativ roll och granskar och publicerar löpande Haparanda stads annonser för lediga jobb och bidrar med operativt stöd vid behov, vid en eller flera av rekryteringsprocessens delar.

I rollen ingår även att hålla i utbildningsinsatser, informationsinsatser och introduktioner till medarbetare och chefer vid behov, samt introducera chefer till rekryteringssystemet Varbi och rekryteringsprocessens alla delar. 

Du är även systemadministratör i rekryteringssystemet Varbi, där du arbetar med behörighetstilldelning och administration av systemet.

Du uppdaterar och reviderar Haparanda stads kompetensförsörjningsstrategi.

Du kommer vara en viktig del i arbetet med att ta fram och analysera personalstatistik och nyckeltal.

Din profil 
Vi söker dig med universitets- eller högskoleutbildning inom personalvetarområdet eller annan utbildning eller yrkeserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Erfarenhet från arbete med rekrytering är meriterande, exempelvis från konsultativt HR-stöd till chefer eller som rekryterare.

Som HR-strateg är du självgående och initiativtagande vilket innebär att du tar initiativ samt strukturerar ditt arbete för att nå resultat. Som person tycker du om att arbeta mot mål och tar ansvar för att vi tillsammans ska uppnå bästa möjliga resultat, vilket även innebär att du är bra på att skifta fokus när verksamheterna behöver det.

Du är kontaktskapande och trivs i ett sammanhang där du får göra erfarenhetsutbyten samt vara socialt aktiv och samverka med flertalet olika interna och externa personer. Vidare är du en god lyssnare med god kommunikationsförmåga vilket innebär att du relaterar, kommunicerar och arbetar bra och tydligt med människorna runt omkring dig.

I din roll som HR-strateg ser du på saker ur ett långsiktigt- och helhetsperspektiv, vilket innebär att du ser till hela verksamhetens bästa. Du är även en person som ofta bidrar med nya idéer och angreppssätt i ditt arbete. Då du i denna roll även förväntas leverera tjänsteskrivelser och underlag har du en god språklig analytisk förmåga samt kan producera och förstå dokument av hög kvalitet.

En avgörande faktor för att lyckas i rollen som HR-strateg är att vara flexibel och att trivas med en variation av arbetsuppgifter. Då HR-enheten består av ett litet team kan detta innebära snabb omprioriteringar eller att vi under perioden hjälps åt inom HR-arbetets olika delar. 

Denna roll kommer erbjuda personlig utveckling och möjlighet till att fortsätta utvecklas inom HR-rollen samt ett team med trevliga och kompetenta kollegor att samarbeta med.

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning och provanställning 6 månader kan komma att tillämpas

 

Mer information om vår organisation hittar du på haparanda.se (https://www.haparanda.se/).


Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

People Planning Specialist, IKEA Haparanda

VEM ÄR DU Vill du bidra till en inspirerande kundupplevelse genom att skapa rätt förutsättningar och en bättre vardag för våra medarbetare? Då är detta något för dig! Är du en strukturerad problemlösare som gillar att lägga pussel så är du en intressant person för den här tjänsten! En egenskap som gynnar dig i denna roll är att kunna se och planera långsiktigt men även vara flexibel för att hantera snabba förändringar inom vår verksamhet. Du trivs i att jo... Visa mer
VEM ÄR DU
Vill du bidra till en inspirerande kundupplevelse genom att skapa rätt förutsättningar och en bättre vardag för våra medarbetare? Då är detta något för dig!
Är du en strukturerad problemlösare som gillar att lägga pussel så är du en intressant person för den här tjänsten!
En egenskap som gynnar dig i denna roll är att kunna se och planera långsiktigt men även vara flexibel för att hantera snabba förändringar inom vår verksamhet. Du trivs i att jobba självständigt och behöver ha förmågan att analysera data som grund för beslutsfattande.
För att lyckas i den här rollen behöver du även ha en god samarbetsförmåga och vara en stark relationsbyggare. Du jobbar tätt tillsammans med dina kollegor i vardagen så det förväntas att du har en bra kommunikationsförmåga.
Ett krav är god datavana och det är bra om du har kunskaper i Excel.
EN DAG I DITT LIV MED OSS
Du kommer dagligen ha tät dialog med chefer från alla funktioner för att optimera bemanning utifrån varuhusets bästa. Tillsammans med kollegorna i People & Culture teamet söker du affärsmöjligheter genom optimerad bemanningsplanering. Fokus ligger på medarbetare, kunder och verksamheten.
People & Culture-teamet vid IKEA Haparanda jobbar som ETT team, vi hjälps åt och du behöver vara beredd att hjälpa till där det behövs.
OM DETTA ARBETSOMRÅDE
Du viktigaste uppgifterna när det gäller rollen som People planning specialist är:
• Du bidrar till att säkerställa så vi har rätt kompetens, på rätt plats, i rätt tid.
• Bidra till bemanningsplaneringen från prognos, genomförande och uppföljning.
• Att säkerställa så att lagar och regler samt interna riktlinjer följs och implementeras i bemanningsprocessen.
• Du säkerställer att våra medarbetare får ett korrekt schema som levereras i rätt tid.
• People planning ansvarar för att säkra processer, implementera och utbilda våra chefer och medarbetare inom dessa områden.
• I rollen som People Planning Specialist ingår även viss administration av tidsredovisning.
ANSÖK NU!
Vi erbjuder nu en visstidsanställning på 80% alt 100% (att jobba 100% ligger på 38,25 h/v) med möjlighet till eventuell förlängning. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetet är förlagt under vardagarna.
Har du frågor om tjänsten kan du kontakta People and Culture Manager Minttu Junes, [email protected]
Har du frågor om rekryteringsprocessen kontaktar du Recruitment and Selection Specialist Isabell Friberg, [email protected]
Välkommen in med din ansökan!
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Unit People & Culture Generalist, IKEA Haparanda

Ansök    Okt 14    Ingka AB    HR-specialist/HR-adviser
VARFÖR VI KOMMER ATT GILLA DIG Du motiveras av en passion för människor och har en stark tro på att alla individer vill och kan utvecklas, när människor växer – då växer IKEA. Du har förmåga att se vår verksamhet från olika perspektiv men har alltid våra människor, värderingar och IKEA standars i fokus. Därför är det viktigt att du som söker delar våra värderingar och har förmågan att inspirera och entusiasmerar andra genom att leda med ditt egna goda exe... Visa mer
VARFÖR VI KOMMER ATT GILLA DIG
Du motiveras av en passion för människor och har en stark tro på att alla individer vill och kan utvecklas, när människor växer – då växer IKEA. Du har förmåga att se vår verksamhet från olika perspektiv men har alltid våra människor, värderingar och IKEA standars i fokus. Därför är det viktigt att du som söker delar våra värderingar och har förmågan att inspirera och entusiasmerar andra genom att leda med ditt egna goda exempel och genom att coacha ledare på ett positivt sätt i deras arbete med andra människor.


I rollen som People & Culture Generalist behöver du vara självständig, målinriktad och bekväm med att fatta beslut, stora som små. Du har integritet, skapar lätt förtroende och kan leda svåra samtal. Du behöver vara strukturerad, noggrann och analytisk och du har en förmåga att kommunicera ut People processer pedagogiskt till andra.


Vi lever i en värld i ständig utveckling och förändring både inom och utanför organisationen. Du har förståelse för hur det påverkar människor och du är trygg i att leda i en sådan vardag. Därför har du förmågan att prioritera om när vardagen kräver detta och kan bevara en sund balans i ditt arbete.


För att vara aktuell till denna tjänst ser vi att du har relevant utbildning inom personalvetenskap eller motsvarande. Det är meriterande om du erfarenhet av arbete inom HR alternativ ledarerfarenhet med påvisade goda resultat. Men det viktigaste av allt är att du delar våra värderingar. Har du sett dem? Följ länken för att ta reda på mer. Vilken av dem fyller dig mest med energi? https://www.ikea.com/se/sv/this-is-ikea/work-with-us/om-oss-pub5dbfbe01


EN DAG I DITT LIV MED OSS
På IKEA är vår strävan att bli ledande i livet hemma hos de många människorna. People & Culture Generalistens uppdrag är att bidra med sin kunskap till såväl chefer som medarbetare, för att vi tillsammans ska kunna utveckla vår affär genom våra människor.


I rollen har du därför ett nära samarbete med samtliga chefer i organisationen. Du kommer vara en del av ett team; din People & Culture manager och tre stycken People Planing specialister där ni tillsammans säkrar basen, kvalitét och relevans i alla våra People- processer likväl som att du har dina egna ansvarsområden som du driver för hela organisationen.


Vår People & Culture Generalist idag beskriver sin arbetsvardag;
Det finns egentligen ingen typisk ”vanlig dag” i rollen som P&C Generalist!


Jag har ett väldigt varierande jobb där jag får chansen att jobba både strategiskt och operativt; ena dagen kan jag sitta och utforma en utbildning, sommar-rekryteringsprocess eller planera för arbetsmiljöaktiviteter… för att nästa dag hålla i en workshop, ta fram statistik eller introducera praktikanter. Jag finns som ett stöd för varuhusets chefer i alla typer av personal- eller organisationsrelaterade ärenden och jag jobbar tätt tillsammans med P&C-teamet på varuhuset för att driva och utveckla people-frågor. Variationen i arbetsuppgifterna och trevliga kollegor skulle jag lyfta fram som det bästa med mitt jobb! //Hanna


Ansök nu!
Vi vill lära känna dig och ditt ledarskap. Ta en stund för att fundera på dina framgångar som motgångar och dela dina lärdomar du kommer tillföra i detta uppdrag i din ansökan.


Rollen som People and Culture Generalist är en tillsvidaretjänst på heltid 38,25h/v med startdatum efter överenskommelse. Arbetstiderna ligger på dagtid kl 08-17 måndag till fredag. Helgarbete förekommer.


Urvalet sker löpande och sista dagen för ansökan är den 25 oktober 2020. Vi ser framme mot att lära känna dig och berätta mer om uppdraget så ansökan så snart som möjligt. Vi kommer hålla intervjuer löpande under annonseringsperioden. Går du vidare kommer du som ett nästa steg i rekryteringsprocessen bli inbjuden till en videointervju. Håll därför utkik efter denna inbjudan i din mailkorg (även skräpkorgen).


FRÅGOR OCH SUPPORT
Har du frågor om uppdraget vänligen kontakta People & Culture Manager Minttu Junes; [email protected]
Har du frågor om rekryteringsprocessen vänligen kontakta, Recruitment Specialist Sara Byström Abony,[email protected]


Välkommen med din ansökan!


VARFÖR DU KOMMER ATT GILLA OSS
Från Sveriges djupa skogar har vi spridit vår kultur och värderingar världen över. I hjärtat av vårt erbjudande finns våra vackra heminredningsprodukter och -lösningar, tillverkade med omsorg om vår planet, som når miljontals kunder. I hjärtat av vår verksamhet finns våra underbara medarbetare som representerar mångfald i alla dimensioner och passion för livet hemma. Vi bidrar alla med våra unika egenskaper och vi vill växa och utvecklas tillsammans. Vår vision, ”att skapa en bättre vardag för de många människorna” inspirerar och vägleder oss i allt vi gör. Det här är IKEA.


VAD VI ALLA HAR GEMENSAMT
Att leva våra värderingar
Var dig själv samtidigt som du respekterar och inkluderar andra.
Passion för heminredning
Du bidrar samtidigt som du lär och utvecklas
Ha roligt! Visa mindre

PEOPLE PLANNING SPECIALIST

WHO YOU AREAs a person you are passionate about people and have a strong belief in individuals’ potential. You lead business through people and are motivated by creating solutions that are relevant for both people and business. You demonstrate general leadership capability and develops collaborative relationships to facilitate current and future objectives. You have knowledge about rights and obligations of workers and employers. You have knowledge of peop... Visa mer
WHO YOU AREAs a person you are passionate about people and have a strong belief in individuals’ potential. You lead business through people and are motivated by creating solutions that are relevant for both people and business. You demonstrate general leadership capability and develops collaborative relationships to facilitate current and future objectives. You have knowledge about rights and obligations of workers and employers. You have knowledge of people planning and experience of scheduling and time keeping. You know how to implement plans according to set budgets and goals and you know how to work independently, take own initiatives and responsibility. You express your ideas and opinions effectively in verbal and written communication and are able to interact and engage naturally with both managers and co-workers.For this role we believe you have Human Resources background and People planning experience.YOUR RESPONSIBILITIESIn the role as People Planning Specialist you optimise people planning practices and posting of timely co-workers schedules to the needs of the unit. Continuously seeking and coordinating business opportunities through optimised people planning, focused on IKEA co-workers, customers and the IKEA business with IKEA values at core. You will be a part of a team consisting of two other People Planning Specialist, People & Culture Generalist and People & Culture Manager. You will:Implement people planning strategy at unit level, following principles/guidelines as localised by the Country People & Culture team.Ensuring adherence to IKEA employment standards, legal, and union requirements related to People Planning in the unit.Contribute to the unit’s complete people planning process from forecasting to the execution of the schedule by posting draft schedules timely, ensuring scheduled hours include planned absences and liaising on the development of final schedules with department managers in order to respond to coworker, customer and business needs.Identify possible improvements in the unit people planning process and escalate any potential deviation to the Unit P&C manager when the scheduled or actual hours exceed the agreed financial framework.Ensure that the unit’s people planning process supports developing our talents and enable them to deliver an excellent and personal customer meeting.Collaborate with recruiting manager and Unit People & Culture generalist to ensure vacancies are filled with the right contract type, to secure the right preconditions for the co-worker to create a great customer meetingEnsure unit co-worker awareness and knowledge of the people planning process and their role in it through education, training and support.In this role you will report to the Unit People & Culture Manager. If you have job specific questions please contact Minttu Junes, [email protected] Please send your application already today - we might start interviewing before application deadline.OUR TEAM WITHIN IKEAPeople & CultureAt the heart of our business are people. We create a better everyday life together by living our shared values and safeguarding our unique culture. To create an inspiring IKEA experience we need to make sure our co-workers have the preconditions to meet our customers in the best possible way.The purpose of the People and Culture function is to secure the competence and organisation to reach our business ambitions.To succeed, we are focusing on three movements:1. People choose IKEA for what we stand for2. Engaged IKEA people with customers at heart3. A modern, lean and agile IKEA fit for growthWHY YOU WILL LOVE USFrom the deep forests in Sweden, we have spread our culture and values around the world. At the heart of our offer are our beautiful home-furnishing products and solutions, made with care for our planet, reaching millions of customers. At the heart of our business, are our wonderful co-workers representing diversity in all dimen­sions and passionate for life at home. We all contribute with our uniqueness and we want to grow and develop together. Our vision, “to create a better everyday life for the many people” inspires and guides us in everything we do. This is IKEA.WHAT WE ALL HAVE IN COMMONLiving our valuesBeing your unique self, while respecting and including othersA passion for home furnishingPerforming & delivering while learning & developingHaving fun! Visa mindre