Lediga jobb som Excerpist i Haparanda

Se lediga jobb som Excerpist i Haparanda. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Haparanda som finns hos arbetsgivaren.

Excerpist

Ansök    Feb 20    Umeå Universitet    Excerpist
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som g... Visa mer
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.


Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.


Är du intresserad av att veta mer? https://www.umu.se/jobba-hos-oss/om-universitetet-som-arbetsplats/


 
Enheten för demografi och åldrandeforskning (CEDAR) har till uppdrag att bygga, förvalta och tillgängliggöra demografiska och historiska databaser, bedriva forskning om demografi och åldrande samt verka för att banden mellan undervisning, forskning och infrastruktur stärks vid universitetet.

Vid CEDAR finns även två av Vetenskapsrådets internationella infrastrukturer, CORS och SwedPop.

Enheten har två sektioner, varav en arbetar med infrastruktur och databaser och den andra är inriktad på forskning. Verksamheten bedrivs på tre orter: Haparanda, Jörn och Umeå. CEDAR har för närvarande 55 anställda. Cirka 20 forskare är verksamma i miljön.

Besök gärna vår hemsida för ytterligare information: www.cedar.umu.se.

Vi söker två excerpister till CEDAR:s infrastruktursektion i Haparanda. Anställningen är en tillsvidareanställning. Tillträde sker 2022-05-03 eller enligt överenskommelse.

Infrastruktursektionens kärnverksamhet är att bygga och tillgängliggöra befolkningsdatabaser för forskning, samt metodutveckling för att hantera de olika delarna av processen. Databaserna baseras på de svenska kyrkböcker som ända fram till 1990-talet utgjorde grunden för den svenska folkbokföringen.

Som excerpist kommer du i huvudsak att arbeta med att tolka, registrera och länka individuppgifter i historiska källor. Arbetet är datorbundet. Du kommer framför allt att arbeta med kyrkböcker från 17-, 18-, och 1900-talen, men även andra källor kan förekomma. Arbetsuppgifterna kräver noggrannhet och kvalitetsmedvetenhet, men vi förväntar oss även att du har stark egen initiativförmåga och kan nå resultat inom rimliga tidsramar.

Inom CEDAR:s verksamhet är lagarbete och medskapande starka nyckelord. Vi söker därför dig som är en lagspelare, som inte tvekar att (naturligt) söka hjälp från kollegor när det behövs och (samtidigt) gärna delar med dig av dina erfarenheter och (unika) kunskaper till andra. Du har en god samarbetsförmåga, är lösningsorienterad, ansvarstagande och har egen initiativförmåga. 

Du har

- gymnasieutbildning eller motsvarande
- god erfarenhet av att tolka och registrera uppgifter i historiska källor
- god förmåga att uttrycka dig i tal och i att utforma skriftlig dokumentation på svenska
- god datorvana och kunskaper i Microsoft Office 365
- god samarbetsförmåga och förmåga att skapa goda relationer
- förmåga att nå resultat inom givna ramar samt att arbeta självständigt
- förmåga att arbeta på strukturerat och kvalitetsmedvetet sätt
- en vilja att vidareutvecklas samt vara flexibel inför olika arbetsuppgifter.

Har du dessutom kännedom om och intresse för historia, att tolka, registrera individuppgifter ur kyrkböcker och folkbokföring, digitala mötesverktyg såsom Teams, Zoom samt behärskar engelska är detta meriterande.

Närmare upplysningar lämnas av biträdande föreståndare Mattias Sandström, e-post: [email protected]

 

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre