Lediga jobb som Bibliotekarie i Haparanda

Se lediga jobb som Bibliotekarie i Haparanda. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Haparanda som finns hos arbetsgivaren.

Bibliotekarie

Ansök    Nov 5    Haparanda kommun    Bibliotekarie
Haparanda är spännande. Vi har ett unikt samarbete med tvillingstaden Torneå vilket ger oss 32 000 invånare och gränslösa möjligheter. Här möts svenska och finska språken och kulturerna, gränshandeln, älven, havet och en livlig ström av människor. Vi gillar våra medarbetare och värnar om en bra arbetsmiljö genom att erbjuda friskvårdssatsningar och en rökfri arbetstid. Du har goda möjligheter till utveckling och bra förmåner.     Till vårt mångsidig... Visa mer
Haparanda är spännande. Vi har ett unikt samarbete med tvillingstaden Torneå vilket ger oss 32 000 invånare och gränslösa möjligheter. Här möts svenska och finska språken och kulturerna, gränshandeln, älven, havet och en livlig ström av människor.
Vi gillar våra medarbetare och värnar om en bra arbetsmiljö genom att erbjuda friskvårdssatsningar och en rökfri arbetstid. Du har goda möjligheter till utveckling och bra förmåner.    
Till vårt mångsidiga team söker vi en bibliotekarie med god kännedom om bibliotekens verksamhet och roll i samhället.

Du är engagerad, initiativrik och har god känsla för service. Arbetet innebär daglig kontakt med besökare, vilket förutsätter god kommunikationsförmåga och bra bemötande. Du är bra på att samarbeta och intresserad av att hjälpa människor med såväl läsning som lärande. Du kan även arbeta självständigt och strukturerat samt har en vilja att bidra till bibliotekets utveckling, inte minst när det gäller olika digitala tjänster. Vi ser gärna att du har intresse för bibliotekssystem, speciellt Koha.

Haparanda stadsbibliotek är en liten arbetsplats, vilket kräver flexibilitet av våra medarbetare. God svenska i tal och skrift är en förutsättning för tjänsten. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetsuppgifter
I rollen som bibliotekarie förekommer sedvanliga biblioteksuppgifter som bemanning, mediainköp, lokalisering och gallring av media. Den läsfrämjande verksamheten inom alla åldrar är en viktig del av tjänsten. Du kommer att ge service till besökare, elever och lärare och ingå i teamets planering av programverksamhet. Arbete med sociala medier och digitala tjänster ingår. Schemalagd arbetstid med kvälls- och lördagstjänstgöring. Vi ser gärna att du samverkar med andra aktörer inom området och bidrar till kunskapsutveckling för såväl dina medarbetare som för våra användare. Du kommer att ges möjlighet att ingå i olika nätverk beroende på din kompetens.

Kvalifikationer
Examen i biblioteks- och informationsvetenskap samt erfarenhet från arbete på bibliotek. Det är meriterande om du har erfarenhet från barn- och ungdomsverksamhet eller bra kunskap om bibliotekssystem. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Sep 21    Haparanda kommun    Bibliotekarie
Arbetsuppgifter I rollen som bibliotekarie förekommer sedvanliga biblioteksuppgifter som bemanning, mediainköp, lokalisering och gallring av media. Den läsfrämjande verksamheten inom alla åldrar är en viktig del av tjänsten. Du kommer att ge service till besökare, elever och lärare och ingå i teamets planering av programverksamhet. Arbete med sociala medier och digitala tjänster ingår. Schemalagd arbetstid med kvälls- och lördagstjänstgöring. Vi ser gär... Visa mer
Arbetsuppgifter
I rollen som bibliotekarie förekommer sedvanliga biblioteksuppgifter som bemanning, mediainköp, lokalisering och gallring av media.

Den läsfrämjande verksamheten inom alla åldrar är en viktig del av tjänsten. Du kommer att ge service till besökare, elever och lärare och ingå i teamets planering av programverksamhet. Arbete med sociala medier och digitala tjänster ingår. Schemalagd arbetstid med kvälls- och lördagstjänstgöring. Vi ser gärna att du samverkar med andra aktörer inom området och bidrar till kunskapsutveckling för såväl dina medarbetare som för våra användare. Du kommer att ges möjlighet att ingå i olika nätverk beroende på din kompetens.

 

Personliga egenskaper
Till vårt mångsidiga team söker vi en bibliotekarie med god kännedom om bibliotekens verksamhet och roll i samhället. Du är engagerad, initiativrik och har god känsla för service. Arbetet innebär daglig kontakt med besökare, vilket förutsätter god kommunikationsförmåga och bra bemötande. Du är bra på att samarbeta och intresserad av att hjälpa människor med såväl läsning som lärande. Du kan även arbeta självständigt och strukturerat samt har en vilja att bidra till bibliotekets utveckling, inte minst när det gäller olika digitala tjänster.

Haparanda stadsbibliotek är en liten arbetsplats, vilket kräver flexibilitet av våra medarbetare. God svenska i tal och skrift är en förutsättning för tjänsten. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Kvalifikationer
Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt erfarenhet från arbete på bibliotek. Det är meriterande om du har kunskap om bibliotekssystem, speciellt Koha.

Mer information om vår organisation hittar du på haparanda.se (https://www.haparanda.se/).


Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Aug 31    Haparanda kommun    Bibliotekarie
Dina arbetsuppgifter I denna tjänst arbetar du mot flera målgrupper, dock med fokus på vuxna. I tjänsten ingår litteraturförmedling och lässtimulerande insatser samt uppsökande verksamhet. Det är viktigt att du arbetar tillsammans med dina kollegor och med externa samarbetspartners. Arbete med sociala medier och webb ingår samt mediebevakning och planeringsansvar. Informationstjänstgöring enligt schema där även kvälls- och lördagstjänstgöring ingår samt... Visa mer
Dina arbetsuppgifter
I denna tjänst arbetar du mot flera målgrupper, dock med fokus på vuxna.

I tjänsten ingår litteraturförmedling och lässtimulerande insatser samt uppsökande verksamhet. Det är viktigt att du arbetar tillsammans med dina kollegor och med externa samarbetspartners. Arbete med sociala medier och webb ingår samt mediebevakning och planeringsansvar. Informationstjänstgöring enligt schema där även kvälls- och lördagstjänstgöring ingår samt andra på biblioteket förekommande arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du samverkar med andra aktörer inom området och bidrar till kunskapsutveckling för såväl dina medarbetare som för våra användare. 

Din profil
Vi söker en bibliotekarie med god kännedom om bibliotekens verksamhet och roll i samhället. Du är engagerad, initiativrik och har god känsla för service. Arbetet innebär daglig kontakt med besökare, vilket förutsätter god kommunikationsförmåga och bra bemötande. Du är bra på att samarbeta och intresserad av att hjälpa människor med såväl läsning som lärande. Du kan även arbeta självständigt och strukturerat samt har en vilja att bidra till bibliotekets utveckling, inte minst när det gäller olika digitala tjänster. Du kommer att ges möjlighet att ingå i olika nätverk beroende på din kompetens.

Haparanda stadsbibliotek är en liten arbetsplats, vilket kräver flexibilitet av våra medarbetare. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

 

Kvalifikationer
Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom bibliotek eller liknande offentlig verksamhet. 

Mer information om vår organisation hittar du på haparanda.se (https://www.haparanda.se/).


Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Bibliotekarie

Haparanda är spännande. Vi har ett unikt samarbete med tvillingstaden Torneå vilket ger oss 32 000 invånare och gränslösa möjligheter. Här möts svenska och finska språken och kulturerna, gränshandeln, älven, havet och en livlig ström av människor. Vi gillar våra medarbetare och värnar om en bra arbetsmiljö genom att erbjuda friskvårdssatsningar och en rökfri arbetstid. Du har goda möjligheter till utveckling och bra förmåner.     Vi söker Biblioteka... Visa mer
Haparanda är spännande. Vi har ett unikt samarbete med tvillingstaden Torneå vilket ger oss 32 000 invånare och gränslösa möjligheter. Här möts svenska och finska språken och kulturerna, gränshandeln, älven, havet och en livlig ström av människor.
Vi gillar våra medarbetare och värnar om en bra arbetsmiljö genom att erbjuda friskvårdssatsningar och en rökfri arbetstid. Du har goda möjligheter till utveckling och bra förmåner.    
Vi söker
Bibliotekarie med inriktning barn samt skolbiblioteksverksamhet

Gränslösa Haparanda har ett mångsidigt, tvåspråkigt kulturliv varav biblioteket är en viktig del.

Haparanda stadsbibliotek är rymligt med två plan till sitt förfogande och med kommunens utställningshall i direkt anslutning. Haparanda stadsbibliotek ingår i länssamarbetet Biblioteken i Norrbotten. På biblioteket arbetar idag sex personer. I verksamheten ingår även bokbuss.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som har god kännedom om barnlitteratur och förmåga att förvandla denna kunskap till läsfrämjande aktiviteter, gärna med hjälp av digitala verktyg. Med hjälp av bibliotekets resurser och ett nära samarbete med skolan bidrar du till att öka elevernas måluppfyllelse. Genom att utveckla programverksamhet som skapar intresse för folkbibliotekets verksamhet bidrar du till att skapa en meningsfull fritid för barn. 

Arbete med sociala medier och webb ingår samt mediebevakning, planeringsansvar och service till besökare, elever och lärare. Informationstjänstgöring enligt schema där även kvälls- och lördagstjänstgöring ingår samt andra på biblioteket förekommande arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du samverkar med andra aktörer inom området och bidrar till kunskapsutveckling för såväl dina medarbetare som för våra användare.  

Personliga egenskaper
Vi söker en bibliotekarie till det kombinerade folk- och skolbiblioteket i Haparanda. Vi söker dig med god kännedom om bibliotekens verksamhet och roll i samhället. Du är engagerad, initiativrik och har god känsla för service. Arbetet innebär daglig kontakt med besökare, vilket förutsätter god kommunikationsförmåga och bra bemötande. Du är bra på att samarbeta och intresserad av att hjälpa människor med såväl läsning som lärande. Du kan även arbeta självständigt och strukturerat samt har en vilja att bidra till bibliotekets utveckling, inte minst när det gäller olika digitala tjänster. Du kommer att ges möjlighet att ingå i olika nätverk beroende på din kompetens.

Haparanda stadsbibliotek är en liten arbetsplats, vilket kräver flexibilitet av våra medarbetare. God svenska i tal och skrift är en förutsättning för tjänsten. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer
Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom bibliotek eller liknande publik verksamhet.Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför  kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre